Att göra

I BOHUSLÄN

Norra Bohuslän är en del av Sverige som är känt för sin natur med karga klippor i granit, skaldjursfiske, skärgård. Oavsett om du tar dig fram snabbt på E6 eller vill köra den naturvackra länsvägen 163 så ligger hela Bohuslän på dagsavstånd från The Blomsholm Cabin.

FORNLÄMNINGAR 

Ett par hundra meter från The Blomsholm Cabin ligger en stor skeppssättning, den tredje största i Sverige. Ta promenaden förbi statarlängan som är inredd såsom gamla tider. Den är öppen sommartid och har en liten servering med glass och våfflor som drivs ideellt av entusiaster. I ekskogen finns fler fornminnen, domarring och gravhögar. Vandringsleden Bohusleden går också förbi här, bara några hundra meter från The Blomsholm Cabin..

LYSEKIL

Lysekil en vacker stad längst ut på en halvö med Gullmarsfjorden som har sin mynning söder om staden. Strosa från gamlestan ner för den kullerstensbelagda Kungsgatan, genom den vackra parken, och ut till södra hamnen. Där vandrar ni vidare på bryggan bort mot de anrika villorna på vägen mot Havbadsparken nere vid det gamla kallbadhuset. Vill ni veta mer om kustbandets havsliv och Skagerack så passar ett besök på Havets Hus bra. På tackterassen äter ni en god lunch och spelar ett parti minigolf på banan bredvid. Staden kröns av Bohusläns största kyrka, byggd i granit, från det gamla schartauanska samhället. Värdparet kommer från Lysekil och kan ge fina tips om göromål.

KUNGSHAMN, SMÖGEN, BOVALLSTRAND, HUNNEBOSTRAND

Dessa samhällen ligger på en halvö förbundna med en naturskön väg. Smögen är en ö utanför Kungshamn dit man kan ta bilen och en promenad längs med smögenbryggan en vacker dag ger härliga sommarminnen. I alla byar finns mysiga bryggor, restauranger och caféer att besöka. Självfallet finns här vackra badplatser och det går att göra avstickare för bad längs med hela kustvägen.

FJÄLLBACKA OCH GREBBESTAD

Pittoreska samhällen som förtjänar besökarnas stopp. Kör med fördel den vackra vägen som sträcker sig längs med kusten. Det finns golfbanor både utanför Fjällbacka och utanför Grebbestad (Sannäs).

Varma klippor
Varma klippor
Anna och Stefan Sanglert © 2021
(stuga@sanglert.se)
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis!